Toiletframe

Toiletframes zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er vaste toiletframes die permanent aan de muur bevestigd worden en opklapbare toiletframes die gemakkelijk weg te klappen zijn wanneer ze niet in gebruik zijn. Daarnaast zijn er toiletframes met armsteunen en toiletframes zonder armsteunen. Het is belangrijk om een toiletframe te kiezen dat past bij de behoeften en mogelijkheden van de gebruiker. Het toiletframe moet stevig en stabiel zijn en voldoende ondersteuning bieden. Ook is het belangrijk om te controleren of het toiletframe past op het toilet waar het voor bedoeld is.

Toiletverhoger

Een toiletverhoger is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om het toilet hoger te maken, zodat het gemakkelijker wordt om erop te gaan zitten en vanaf te komen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen, zoals ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Er zijn verschillende soorten toiletverhogers beschikbaar, met verschillende hoogtes en materialen. De meeste toiletverhogers zijn gemaakt van duurzaam plastic en kunnen eenvoudig op het bestaande toilet worden bevestigd. Er zijn ook toiletverhogers met armleuningen voor extra ondersteuning bij het opstaan en gaan zitten.

Hier zijn een paar belangrijke dingen om over na te denken bij het kopen van een toiletverhoger:

Hoogte: Het is belangrijk om de juiste hoogte te kiezen die past bij uw lengte. De meeste toiletbril verhogers verhogen de hoogte van de toiletbril met 5 tot 10 centimeter.

Gewichtslimiet: Controleer de gewichtslimiet van de toiletbril verhoger voordat u er een koopt. Sommige toiletbril verhogers hebben een gewichtslimiet van 100 kilo, terwijl andere een gewichtslimiet hebben van 150 kilo.

Armleuningen: Sommige toiletbril verhogers worden geleverd met armleuningen, terwijl andere dat niet hebben. Armleuningen kunnen extra ondersteuning bieden bij het zitten en opstaan, maar kunnen ook in de weg zitten voor mensen die extra ruimte nodig hebben.

Bevestiging: Zorg ervoor dat uw toiletbril verhoger stevig kan worden bevestigd aan de bestaande toiletbril. Sommige toiletbril verhogers worden geleverd met klemmen of riemen, terwijl andere worden vastgeschroefd.

Reiniging: Kies een toiletbril verhoger die gemakkelijk schoon te maken is. Sommige toiletbril verhogers hebben een gladde afwerking en kunnen eenvoudig worden afgeveegd, terwijl andere ribbels of groeven hebben die moeilijker schoon te maken zijn.