In sommige gevallen is een extra brede oprijplaat erg handig, zo weet u zeker dat uw rolstoel of scootmobiel op de oprijplaat past en is het een stuk eenvoudiger om de oprijplaat te betreden. Verder zijn de oprijplaten voorzien van een duurzaam antislip oppervlak voor extra grip en hebben de oprijplaten zachte handvatten aan de zijkant om de oprijplaten makkelijker hanteerbaar te maken.

De opstaande randen van de oprijplaat zorgen ervoor dat u niet perongeluk naast de oprijplaat kunt rijden tijdens gebruik.

Verder is de oprijplaat in de opvouwbare en niet opvouwbare variant leverbaar, het voordeel van de opvouwbare oprijplaat is dat deze eenvoudiger mee te nemen is op reis, in bijvoorbeeld de auto maar ook neemt de oprijplaat een stuk minder ruimte in beslag zodra u deze weg plaatst. De oprijplaat wordt in de lengte opgevouwen. waardoor de lengte van de oprijplaat wordt gehalveerd zodra deze is opgevouwen.

Aan de uiteindes van de oprijplaat is de onderzijde voorzien van een zacht eindprofiel dat functioneert als schokdemper maar ook voorkomt dat de oprijplaat schuift tijdens gebruik.