Een bedtafel op wielen kopen

De bedtafel is een handig meubelstuk dat zeer populair is bij mensen die graag in bed willen lezen, werken of eten. De bedtafel wordt ofwel naast het bed of over het bed heen geplaatst en een bedtafel op wielen kan makkelijk gemaneuvreerd worden tot op de desgewenste plek.

Het is belangrijk dat u er bij het kopen van een bedtafel op let dat deze qua afmetingen past bij de activiteit waarvoor u de bedtafel wenst te gebruiken. Zo is het fijn om tijdens het eten een wat grotere bedtafel heeft waar u naast een bord ook een glas drinken op kan zetten. Wilt u alleen lezen in bed? Dan zou een kleinere bedtafel al kunnen volstaan aan uw wensen.

Let ook op dat de bedtafel voldoet aan de benodigde hoogte afmeting zodat deze over uw bed en / of stoel heen past. Ook de breedte afmeting is belangrijk, deze bedtafels zijn ontworpen om over een standaard eenpersoonsbed van 90 tot 100 cm heen te passen maar het is altijd goed om dit even te controleren. Hoewel uitzonderlijk zou een bed met een hoog hoofdbord en voeteinde voor complicaties kunnen zorgen wanneer u uw bedtafel over uw bed heen wenst te plaatsen.

De voordelen van een bedtafel

Een bedtafel op wielen is handig voor in verschillende situaties. Zo kan de bedtafel gebruikt worden voor het uitvoeren van uw hobby’s, om te eten in bed, te lezen of te werken. U kan een bedtafel met wielen ook makkelijk verplaatsen over uw stoel heen.

Comfortabel lezen en werken in bed

Eén van de grootste voordelen van een bedtafel is dat u comfortabel in bed kan blijven en uw hobby’s uit kan voeren. Daarnaast kunt u verschillende spullen binnen handbereik plaatsen.

Handig voor mensen die bedlegerig zijn

Voor mensen die veel tijd in bed doorbrengen is een bedtafel ideaal omdat dit wat meer vrijheid en zelfstandigheid biedt. Spullen kunnen binnen handbereik geplaatst worden en u kunt op een comfortabele wijze uw dagelijkse activiteiten uitvoeren zonder dat u allerlei spullen op schoot moet houden.

Verschillende soorten bedtafels op wielen

Bij Hulpmiddelenspecialist.nl hebben we verschillende bedtafels op wielen in het assortiment. Namelijk een bedtafel die aan de zijkant van het bed of stoel geplaatst wordt en bedtafels die over het bed of over een stoel heen geplaatst worden.

Bedtafel op wielen vanaf de zijkant:

Deze bedtafel op wielen wordt aan de zijkant van het bed geplaatst. De tafel is in hoogte verstelbaar en kan naar u toe gekanteld worden. Om de bedtafel heen bevindt zich een dun randje om te voorkomen dat spullen van de tafel afgestoten worden of eraf glijden wanneer het tafeltje gekanteld is. De bedtafel op wiel voor aan de zijkant van het bed heeft een relatief klein oppervlak van 53 x 40 cm om spullen op te zetten.

Bedtafel op wielen voor over het bed (kantelbaar):

Deze bedtafel heeft aan beide zijden kleine tafeltjes aan de zijkant en is in het midden voorzien van een groot kantelblad. Het middelste gedeelte van deze grote kantelbare bedtafel is voorzien van een gasveer waardoor u deze moeiteloos naar u toe kunt kantelen tot 50°. Deze bedtafel heeft een relatief groot oppervlak waar u spullen op kunt zetten en is op het middenstuk voorzien van een extra dikke rand waar u tijdens het lezen uw boek of tijdschrift op kunt leggen. Ook voor het neerleggen van een telefoon of een laptop is dit erg handig.

Bedtafel op wielen voor over het bed (met uitsparing):

Ook deze bedtafel wordt volledig over het bed of de stoel heen geplaatst en is voorzien van wieltjes zodat deze makkelijk te verplaatsen is. Om het tafelblad zijn is deze voorzien van opstaande randjes om te voorkomen dat spullen hier vanaf vallen en in het midden heeft het tafelblad een uitsparing op de plek waar u zal zitten / liggen. De tafel kan hierdoor dichterbij u geplaatst worden. Deze bedtafel op wielen met uitsparing heeft een groot tafelbladoppervlak maar is niet kantelbaar.