Filter

Wandbeugels en toiletbeugels voor een invalidentoilet of badkamer

Wandbeugels en / of toiletbeugels bieden extra ondersteuning voor mensen met een verminderde mobiliteit of een beperking. De beugels helpen bij het veilig opstaan en gaan zitten op het invalidentoilet of zorgen voor een extra houvast in de badkamer. Die extra houvast van een wandbeugel geeft niet alleen een veiliger gevoel maar is ook echt een stuk veiliger als je bedenkt dat veel van de valpartijen thuis vooral in de badkamer of op het toilet plaats vinden. Dit wegens uitglijden of struikelen.

Verschillende soorten wandbeugels en wc steunen

Hulpmiddelenspecialist.nl heeft een ruimt assortiment aan verschillende soorten wandbeugels. Zo kunt u kiezen voor één van onze standaard wandbeugels die u aan de muurt kunt bevestigen, wij hebben deze in verschillende soorten van 30 cm t/m maar liefst 140 cm beschikbaar. Dit zijn ons geribbelde kunststof wandbeugels (30 t/m 60 cm) en onze ergonomische wandbeugels (30 t/m 140 cm). Ook bieden wij een donker groene wandbeugel met zwarte accenten voor buiten van 45 cm.

Naast deze wandbeugels zijn ook onze verschillende soorten toiletbeugels voor invaliden toiletten erg populair. U kan in dit geval kiezen voor een toiletbeugel met of zonder extra steunpoot. De toiletbeugel zonder steunpoot heeft een lagere maximale gewichtscapaciteit dan de toiletbeugel met steunpoot.

De Linido opklapbare toiletbeugel is verkrijgbaar met verschillende accessoires zoals een optionele Linido steunpoot en een vloerstatief voor wanneer u de beugel niet aan de muur wenst te hangen of hier geen mogelijkheid voor is.

Wilt u de toiletbeugel liever niet aan de muur bevestigen en is het plaatsen van een vloerstatief ook geen optie? Dan heeft u altijd nog de mogelijkheid om een toiletbeugelset met armsteunen direct op uw toiletpot te monteren. U bent dan direct aan beide zijden van het toilet voorzien van armsteunen.

Ook hebben we speciale veiligheid beugels om aan de badrand te bevestigen en bedsteunen en bedbeugels die ondersteuning bieden in de slaapkamer.

Waar moet je op letten bij het kopen van wandbeugels of wc beugels

Nu u een overzicht heeft van de vele verschillende waar u uit kunt kiezen vraagt u zich misschien af welke wandbeugel, wc beugel etc. u nou het beste kunt kiezen en waar u op moet letten bij het kopen van een wandbeugel. Wij zullen u hierin proberen op weg te helpen.

Het is bij het kopen van een ondersteuningsbeugel erg belangrijk dat u de maximale belasting van de beugel in de gaten houdt. Ga na hoe zwaar de beugel ongeveer belast zal worden, hou er hier rekening mee dat het mogelijk wel eens voor zou kunnen komen dat u met uw volle gewicht op de beugel zal moeten steunen.

Is de maximale gewichtscapaciteit voor u niet toereikend? Bepaal dan of er een mogelijkheid is om twee beugels te plaatsen, u kan op deze manier dan het gewicht over beide beugels verdelen.

Het installeren van wandbeugels

Het installeren van een wandbeugel of een toiletbeugel is op zichzelf vrij eenvoudig. U dient de beugel te bevestigen met pluggen en schroeven in de muur. Het is hierbij wel belangrijk dat u de juiste pluggen gebruikt, universele pluggen of zogeheten s-pluggen zijn in veel gevallen de beste keuze. Wees er zeker van dat de schroeven goed pakken in de pluggen en dat de muur waar u de beugels aan bevestigd stevig genoeg is om een persoon te dragen.

Let bij het installeren van de beugels op de hoogte en wees er zeker van dat dit goed aansluit op de behoefte van de persoon die gebruik zal maken van de wandbeugels.

Wandbeugels schoonmaken

Wanneer de wandbeugels eenmaal geïnstalleerd zijn er u hier een tijdje gebruik van heeft gemaakt zal u zien dat er met de tijd enige vuiligheid op de beugels kan blijven zitten. U kan er dan voor kiezen om de beugels met een vochtige doek en eventueel met een mild schoonmaak middel even schoon te maken.

De meeste beugels die wij verkopen hebben een glad oppervlak en zijn hierdoor zeer eenvoudig schoon te houden. Enkel de geribbelde wandbeugels zouden een kleine uitdaging kunnen vormen i.v.m. de ribbels op het oppervlak van de beugel.