Toiletbeugel

Een toiletbeugel is een product waarmee u zelf veilig naar de wc kunt gaan. De beugel helpt u bij het zitten op het toilet, en bij het afstappen van het toilet. Deze beugels zorgen voor extra veiligheid en dat u stabiel blijft zitten tijdens een toiletbezoek.

Toiletbeugel kopen

Belangrijke punten om een toiletbeugel aan te schaffen:

  1. Mobiliteitsproblemen: Als u last heeft van een fysieke beperking of aan het revalideren bent van een operatie dan kan het moeilijk zijn om zelfstandig naar het toilet te gaan. Door een toiletbeugel aan te schaffen kunt u gemakkelijker zelfstandig naar het toilet.
  1. Valpreventie: Door een toiletbeugel aan te schaffen wordt het risico op vallen in de badkamer verkleint. Het toilet is vaak een ruimte waar er veel mensen hun evenwicht verliezen of uitglijden. Een beugel biedt een stevige grip om een val te voorkomen.
  1. Gemak voor verzorgers: Voor de mensen die u verzorgen is een toiletbeugel ideaal, doordat u zichzelf vast kan houden aan de beugel heeft uw verzorger meer ruimte om u te helpen waarbij nodig.
  1. Veiligheid: Een toiletbeugel biedt veiligheid aan de badkamer, het vermindert het risico op ongelukken en verwondingen.

Soorten toiletbeugels

Opklapbare: Deze beugels kunt u inklappen als het niet gebruikt wordt en neemt daardoor minder ruimte in beslag. Ze geven u stabiliteit tijdens het gebruik van het toilet.

Vaste: Deze beugels zijn niet opklapbaar en bieden u altijd ondersteuning op het toilet. Deze beugels zijn steviger dan opklapbare beugels en kunnen daardoor gebruikt worden voor zwaarder gebruik.

Het installeren van een toiletbeugel

  1. Locatie bepalen: Kies een geschikte locatie naast het toilet waar de beugels in de muur kunnen worden gemonteerd.
  1. Markeringen aanbrengen: Zet een streep met potlood waar de beugels gemonteerd moeten worden
  1. Gaten boren: Boor gaten om de plekken waar de beugels moeten komen.
  1. Beugels bevestigen: Bevestig de beugels aan de muur met de juiste bevestigingsmaterialen.
  1. Stevigheid: Controleer de stevigheid van de beugel zodat ze bestendig zijn tegen het gewicht en druk van de persoon.