Inklapbare rollator

Een inklapbare rollator is handig als hulpmiddel om mensen extra ondersteuning te geven en het veiliger te maken om te lopen binnen en buiten het huis.

Waarom een inklapbare rollator

Flexibiliteit en Mobiliteit: 

Een inklapbare rollator kunt u gebruiken om uw zelf van locatie naar een andere locatie te bewegen. Het maakt niet uit of u gaat wandelen, boodschappen doen, op visite gaat bij uw kleinkinderen of familie, u kunt u door de rollator vrij bewegen waar u naar toe wilt.

Ruimtebesparing: 

Door dat deze rollators kunnen inklappen zijn ze uitstekend voor kleine ruimtes. De rollator kan eenvoudig worden opgevouwen en opgeborgen wanneer u hem niet nodig heeft.

Kenmerken van een Inklapbare Rollator

Opvouwbaarheid:

De belangrijkste kenmerk is dat je de rollator kunt opvouwen en bijvoorbeeld meenemen in de auto, trein, metro of bus zodat je lekker op stap kunt gaan.

Stevigheid en Stabiliteit:

Ondanks dat de rollator opvouwbaar is biedt hij nog steeds stabiliteit en stevigheid tijdens het lopen. Let op bij het kiezen van de juiste rollator dat u een stevig frame en goede wielen neemt zodat u prettig binnen en buiten loopt.

Het kiezen van de juiste rollator

Gewichtscapaciteit:

Let bij het kiezen van een  rollator op de vermelde gewichtscapaciteit. Zorg ervoor dat de rollator geschikt is voor uw lichaamsgewicht.

Hoogte-instelling:

Sommige  rollators hebben een verstelbare hoogte, zodat u de rollator kunt aanpassen naar uw lengte en voorkeur.

Gebruik van de rollator

Correct Gebruik:

Lees de handleiding goed door voordat u de rollator gaat inklappen zodat de rollator geen slijtage of beschadigingen krijgt.

Voordelen van een inklapbare rollator

Onafhankelijkheid:

Een inklapbare rollator geeft u de vrijheid om zelfstandig te blijven bewegen, zelfs als u mobiliteit beperkt bent.

Gemak:

Het gemak van het inklappen en meenemen van de rollator maakt het leven onderweg veel comfortabeler. Sommige rollators hebben ook nog een extra zitje of rugleuning zodat u er op kunt uitrusten en even op kunt zitten om bijvoorbeeld even te kletsen.