Handgreep badkamer

Een handgreep in de badkamer is eenvoudig maar zeer effectief om aan te schaffen voor de veiligheid en toegankelijkheid voor een ruimte. Of u nu opzoek bent naar extra ondersteuning of meer stabiliteit wilt, kunnen handgrepen zeer waardevol zijn.

Voordelen van handgrepen in uw badkamer

Verbeterde veiligheid:

Het grootste voordeel van een handgreep in uw badkamer is dat uw badkamer veiliger is. De handgrepen kunnen gebruikt worden als stevige ondersteuning om beet te pakken zodat de kans dat u valt of uitglijdt verkleind wordt.

Toegankelijkheid voor iedereen:

Handgrepen kunnen gebruikt worden voor zowel ouderen maar ook voor mensen die moeilijk kunnen lopen of net aan het revalideren zijn. Ze kunnen het makkelijker maken om door uw huis te lopen, maar ook uit het bad te stappen of naar het toilet te gaan. Door de handgrepen kunt u nog zelfstandig blijven wonen.

Hoe weet u of een handgreep goed kwalitatief is?

Stevigheid en duurzaamheid:

Zoek een handgreep die van stevig materiaal gemaakt is zoals RVS of versterkt plastic die tegen vocht en slijtage kunnen.

Antislip grip:

Let er ook op dat de handgrepen een antislipoppervlak hebben zodat u ze zelfs kunt gebruiken als ze nat zijn.

Juiste installatie:

Het op de juiste manier installeren van handgrepen is erg belangrijk. Ze moeten stevig aan de muur gemonteerd worden met het juiste gereedschap zodat ze niet gaan schuiven tijdens het gebruik.