Handgreep toilet

Een handgreep toilet is een toilet steun wat vast zit aan uw toilet om u beter te helpen met het zitten en opstaan. Het is bedoelt als ondersteuning voor mensen die beperkt kunnen bewegen of voor ouderen. Handvaten bij uw toilet zijn handig om u extra te helpen met het gemakkelijk gebruiken van uw toilet. Deze handgrepen kunnen vast gemaakt worden aan de muur of aan uw toilet zelf.

Meestal worden deze handgrepen voor het toilet gekocht voor meerderen redenen.

Voor ondersteuning en stabiliteit:

Deze handgrepen geven uw extra ondersteuning voor mensen die moeite hebben met het opstaan en zitten op het toilet. Vooral dit is belangrijk voor mensen op leeftijd en mensen die zichzelf beperkt kunnen bewegen.

Valpreventie:

Toiletten zijn plekken waar veel valongelukken gebeuren, vooral bij ouderen mensen. Toilet handgrepen geven u een houvast waardoor u zich veiliger voelt en u ook niet zou kunnen vallen.

Onafhankelijkheid:

Met toilet handgrepen kunt u langer zelfstandig uw toilet blijven gebruiken zonder hulp van andere mensen.

Installatie en stevigheid

Het is belangrijk om de handvaten goed vast te zetten zodat ze stevig en veilig staan aan de muur of uw toilet. U zou het zelf kunnen installeren of u zou een professional het kunnen laten ophangen. Handgrepen bij uw toilet zijn  goede aanpassingen voor zowel mobiliteit als voor veiligheid, daarmee verbeterd u de veiligheid tijdens het toiletgebruik voor oudere mensen en mensen die beperkt kunnen bewegen.

Hygiëne

Deze toilet handgrepen kunnen gebruikt worden voor uw persoonlijke toilet en de publieke toiletten. Het is ook belangrijk om de handgrepen regelmatig schoon te maken omdat ze vaak aangeraakt worden door mensen die net het toilet hebben gebruikt.

Materiaal

De materialen voor deze toilet handbeugels zijn vaak:

Roestvrij staal:

Deze zijn vaak populair vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen roest. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en kunnen goed tegen vochtige ruimtes.

Verchroomd staal:

Verchroomd afgewerkte handbeugels hebben een glanzende uitstraling ze zijn gemakkelijk schoon te maken en zien er daarna weer glanzend uit.

Kunststof:

Kunststof beugels zijn vrij licht van gewicht en gemakkelijk te installeren alleen kunststof beugels zijn niet zo sterk als metalen beugels.

Gecoate metalen buizen:

Sommige beugels zijn gemaakt van metalen buizen met een kunststof coating er omheen die zorgt voor een goede grip voor uw handen en om te voorkomen dat uw handen van de beugels afglijden.

Hout:

In sommige gevallen kunnen handbeugels ook van hout zijn deze beugels kunnen een warme en traditionele uitstraling geven aan uw badkamer. Ze moeten wel regelmatig onderhouden worden om vocht en waterschade te voorkomen.

Het is belangrijk om het goede materiaal uit te kiezen voor het gebruik van de toilet beugels en de omgeving. Het materiaal moet makkelijk schoon te maken zijn en de goede grip en ondersteuning geven aan de gebruiker. De installatie van de toilet beugels moet ook goed verlopen zodat de beugels goed vast zitten aan de muur of het toilet.

Kunt u niet vinden waar u naar opzoek bent? 

Wij kunnen u helpen bij het zoeken van het juiste handgreep voor uw toilet, wij hebben verschillende toilet handgrepen in ons assortiment waardoor we altijd een juiste oplossing kunnen aanbieden. Als u nog meer informatie wilt over een handgreep toilet kunt u ons gerust bellen of een e-mail sturen op 010-2420916 of stuur een mailtje naar info@hulpmiddelenspecialist.nl.