Handvat badkamer

Een handvat in uw badkamer plaatsen is noodzakelijk om uw badkamer veiliger te maken. Het handvat geeft u extra stevigheid en ondersteuning. Handvaten kunnen geplaats worden door uw hele badkamer bijvoorbeeld bij: het toilet, de wasbak, uw douche of bad of andere plekken in de badkamer. De handvaten helpen om ongelukken te voorkomen en geven u een veilig gevoel in uw badkamer.

Op welke dingen moet u letten bij het kopen van een handvat?

Wij hebben veel soorten handvaten in ons assortiment, zoals handvaten aan de wand gemonteerd, handvaten met zuignappen en handvaten voor aan uw bad of douche. Deze handvaten hebben veel voordelen zoals:

 • Veiligheid: Handvaten in uw badkamer geven extra veiligheid en ondersteuning, daardoor is het risico op ongelukken in uw badkamer een heel stuk kleiner.
 • Toegankelijkheid: Handvaten geven de mogelijkheid om uw badkamer weer veilig te gebruiken.
 • Onafhankelijkheid: Door de juiste handvaten aan te schaffen voor in uw badkamer kunt u langer thuis blijven wonen zonder hulp.
 • Comfort: Door de handvaten kunt u zich vasthouden tijdens het staan en heeft u extra ondersteuning tijdens het douchen, wassen, aankleden of tanden poetsen.
 • Flexibiliteit: Er bestaan verschillende soorten handvaten voor in uw badkamer zoals: wand gemonteerde, met een zuignap of voor aan uw bad of douche.

Installatie

Het installeren van de handvaten in uw badkamer is een kosteneffectieve manier om uw badkamer veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. Het is ideaal voor ouderen en mensen met fysieke beperkingen, maar ook voor de mensen die net iets meer ondersteuning willen in hun badkamer.

Soorten handvaten

Er bestaan verschillende soorten handvaten die u extra ondersteuning kunnen bieden in uw badkamer. Hieronder zijn de belangrijkste opgesomd.

 • Wand gemonteerd: Deze handvaten zitten permanent aan de muur bevestigd en zijn daardoor extra stevig en bieden een stevige ondersteuning tijdens het in en uitstappen van bijvoorbeeld uw toilet douche of bad. Deze handvaten zijn beschikbaar in verschillende lengtes, stijlen, materialen en kleuren zodat ze aan al uw behoeften voldoen.
 • Zuignap: Zuignap handvaten worden met de zuignappen aan de muur bevestigd waardoor ze ideaal zijn voor tijdelijk gebruik. Deze handvaten zijn draagbaar en kunt u makkelijk vervoeren.
 • Bad en douche: Deze handvaten kunt u gemakkelijk aan de rand van uw bad vast monteren of aan de muur in of naast uw douche.
 • Opklapbaar: Doordat de handvaten opklapbaar zijn en aan de muur vast zitten met een scharniersysteem kunnen ze gemakkelijk opgeklapt worden wanneer u ze niet gebruikt en nemen daardoor weinig ruimte in.
 • Toilet: Deze handvaten kunnen aan uw toilet gemonteerd worden en bieden u ondersteuning tijdens het opstaan en zitten op uw toilet.
 • Geribbelde textuur: Er bestaan ook handvaten met een geribbelde textuur, door de ribbels is de grip beter ook wanneer de beugel nat is.

Kunt u niet vinden waar u naar opzoek bent? 

Wij kunnen u helpen bij het zoeken van het juiste handvat voor in uw badkamer, wij hebben verschillende handvaten in ons assortiment waardoor we altijd een juiste oplossing kunnen aanbieden. Als u nog meer informatie wilt over een handvat voor in uw badkamer kunt u ons gerust bellen of een e-mail sturen op 010-2420916 of stuur een mailtje naar info@hulpmiddelenspecialist.nl.